Bewegend de tafels leren

Tafelbootcamp
Een tafelbootcamp is ideaal als snelle opfrisser voor de tafels. Met de oefeningen op deze pagina kun je zelf aan de slag. Nieuwsgierig naar meer? Geef je kind dan op voor een tafelbootcamp in een groepje of volg zelf de tafelbootcamptraining voor ouders, zodat jij je kind dagelijks kunt helpen. Heb jij een pedagogische opleiding gevolgd? Dan ben je ook van harte welkom op de driedaagse cursus reken-en spellingbootcamptrainer in Wormer of Hengelo.

Hoofd, schouders, middel, knie en teen
Je kent het liedje toch wel? “Hoofd, schouders, knie en teen” is een bekend kinderliedje met bijbehorend “dansje”, waarbij de bezongen lichaamsdelen worden aangeraakt en bij het laatste (“puntje van de neus”) een rondje wordt gedraaid. Na elk couplet wordt een woord vervangen door alleen “mmm” (of helemaal niets) te zingen, totdat alle woorden (op “puntje van je” na) vervangen zijn. Om de tafel van twee te leren doen we iets soortgelijks, maar dan met een kruisbeweging. Dit is een beweging met beide kanten van je lichaam, waarmee je beide hersenhelften aan het werk zet. Lees verder
Download een getallenlijn voor de tafel van 2

Het geheim van de klok
De klok is een handig hulpmiddel om de tafel van drie te leren. Zorg dat er een klok zichtbaar is en laat zien waar de antwoorden 3, 6, 9 en 12 op de klok staan. Draai met je armen alsof het de wijzers van de klok zijn, zo leer je het eerste deel van de tafel van drie. Ben je benieuwd hoe deze oefening verder gaat? Volg dan de eendaagse tafelbootcamptraining voor ouders. of geef je kind op voor een bootcamp in de buurt.
Download een getallenlijn voor de tafel van 3