Tafel van drie leren met de klok

Je kunt de tafel van drie leren aan de hand van de klok. Maak met stoepkrijt een mooie grote cirkel en schrijf daar de 3, 6, 9 en 12 omheen. Met deze klok zijn verschillende spellen te doen.

Heb je wat minder ruimte voor bewegend leren? In de klas kun je de kinderen achter hun tafel laten staan. Zorg dat er een klok zichtbaar is en laat zien waar de antwoorden 3, 6, 9 en 12 op de klok zichtbaar zijn. De kinderen zeggen klassikaal som en antwoord op, terwijl ze op de klok spieken voor het antwoord en met hun armen de beweging van de klok maken. De kinderen leren zo het eerste deel van de tafel van drie. Ben je benieuwd hoe deze oefening verder gaat? Volg dan de eendaagse tafelbootcamptraining.

De tafel van drie leren met de kruisloop
De kruisloop is een beweging met beide kanten van je lichaam, waarbij je de middellijn kruist. Hiermee oefen je je coördinatie en stimuleer je de verbindingen tussen de beide hersenhelften.

Voor deze kruisloop download je deze getallenbalk voor de tafel van 3. Leg de blokken van de balk achter elkaar en loop er kruislopend overheen terwijl je som en antwoord opzegt. Oefen dit twee wekenlang elke dag, blijf dit daarna 2x in de week herhalen. Met deze getallenbalk kun je ook renspelletjes doen. In het bestand vind je ook somkaartjes om een renspel mee te doen. Wil je de materialen vaker gebruiken, dan is het handig om het op dikker papier te printen of te lamineren.

Getallenbalk downloaden
Werkbladen downloaden

Interesse in de oprolbare getallenlijn op het plaatje? Deze materialen zijn alleen verkrijgbaar tijdens een training bij rekenbootcamp.nl