Rekenproblemen

Lichte rekenproblemen
Wanneer de basis er niet goed in zit, (de tafels en sommen tot 20) gaat het rekenen steeds moeizamer en wordt de achterstand steeds lastiger. Door tijdig aan de bel te trekken voorkom je dat je kind onnodig veel achterstand op loopt.

Tafels
Over het algemeen zijn 5 sessies voldoende om de tafels er goed in te krijgen. Bij sommige kinderen zakt het ook snel weer weg. Door twee keer in het jaar aan een tafelbootcamp deel te nemen, blijft de kennis op peil. De tafels heb je ook nodig voor breuken en dergelijke.

Sommen tot 20
Soms zijn het maar enkele sommetjes die nog veel moeite kosten. In een paar sessies is dat dan opgelost. Zeker als er thuis ook goed geoefend wordt. Wanneer de basis er goed in zit gaat ook het rekenwerk uit de bovenbouw een stuk makkelijker.

Ernstige rekenproblemen
Bij een enkel kind zijn de rekenproblemen niet in enkele sessies op te lossen en gaat de vooruitgang wat langzamer. Deze kinderen hebben wat langer de tijd nodig om de basis te automatiseren en te memoriseren. Wanneer er na een half jaar helemaal geen vooruitgang te zien is, dan is het raadzaam verder onderzoek te doen naar dyscalculie.